Híreink 2010-ben....


Kiszabadult Papp István! Bővebben itt: és

Fenyőfa

Békefenntartó hősök árváinak karácsonya

2010. december 22-dikén a Honvédelmi Minisztérium központi rendezvénye után megható találkozóra került sor a Stefánia Palotában.
A Békefenntartók Bajtársi Közhasznú Egyesülete elnöksége novemberi ülésén olyan határozatot hozott, hogy az egyesületi és pártolótagok által felajánlott és befizetett adó 1%-kokból összegyűlt pénzösszegből 2010 karácsonyán kis ajándékokkal kedveskedünk két béketámogató misszióban hősi halált halt katonatársunk kisgyermekeinek.
   A családokkal, a gyerekekkel való találkozást mindannyian feszülten vártuk. Kíváncsiak voltunk, hogy a sok idegen ember láttán mennyire válnak félénkké a gyerekek és hogyan fognak, fognak-e örülni az általunk lelkesen beszerzett ajándékoknak?
   Nemes Krisztián posztumusz őrnagy fiai, a 10 éves Dominik és az alig iskoláskorú Adrián öröme az ajándékok fölött hamar oldotta a nehézkesen induló beszélgetést. A fiúk lelkesen kezdték tervezgetni, hogyan fogják felépíteni a kapott legóvárat és a többi legóépítményt. A 3 éves Kitti a sok idegen arctól kicsit megszeppenve vette át ajándékát és bújt vissza anyukájához.
   Kolozsvári György posztumusz hadnagy két kislánya Dóri és Réka rögtön bontogatni kezdte a színes csomagokat. Csak pár perc kellet és az ajándékbaba és a kutyus már be is lettek avatva.
   A megtört szemű katonafeleségek arcára gyerekeik próbáltak mindvégig mosolyt fakasztani. Örültek a kapott ajándékoknak!
Köszönet mindenkinek, aki lehetővé tette, segítette és biztosította ennek a kis programnak a megvalósítását!
   A találkozó alkalmával készített fényképes beszámoló >>itt<< tekinhető meg.

Fenyőfa
Kedves Egyesületi Tagtársak, Támogató és Pártoló tagjaink!!
Az éves programunknak megfelelően 2010. december 16-án (csütörtök) 18 órai kezdettel tartjuk meg a békefenntartók és fegyverzet-ellőrök 'éves f e h é r a s z t a l o s találkozóját'.
A progra helye a volt 'Beugró étterem' (1067 Budapest, Szív u. 30.), mely manapság már Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház néven él tovább.
Rendezvényünk keretében két rövid beszámolót tervezünk meghallgatni a béketámogató missziók első feladataiban részt vett személyek előadásában
'Így kezdődött...'
címmel.
Elsőnek Imre Lajos nyugállományú ezredes, külügyminisztériumi főtanácsos úr ad tájékoztatást a vietnami béketeremtés lehetőségeiről, körülményeiről és feladatairól. A kérdésekre adott válaszai után őt dr. Szabó Miklós nyugállományú rendőr alezredes követi, aki az első rendőri missziók tapasztalatairól ad tájékoztatót részünkre személyese benyomásai alapján.
A tájékoztatókat kérdezz-felelek beszélgetés követi, majd néhány pohár sör (bor) és bajtársi beszélgetés mellett kívánhatunk egymásnak kellemes ünnepeket.
Az éttermi fogyasztást mindenki maga rendeli és rendezi!
A program előkészítése, megszervezése érdekében (helyfoglalás, hozzátartozók létszáma) kérünk mindenkit, hogy a programon való részvételi szándékát 2010. december 13-án 12.00-ig Komka Béla nyá.alez. (Mobil: +36203267339) felé jezze.

Fenyőfa
Kedves Egyesületi Tagtársak, Tisztelt Pártolótagjaink!!
Ezúton értesítünk Benneteket és családtagjaitokat, hogy Egyesületünk a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével közösen 'Missziók karácsonya' megnevezéssel kultúrális programot szervez 2010. december 03-án 16.00 kezdettel. A rendezvény helye: Budapest XX. Lajtha László u. 2. 'ART PUB' étterem és sörözö (Térkép)
A program keretében a korábbi nemzetközi missziókban megélt karányonyesték kerülnek elbeszélésre az akkori szervezők illetve résztvevők előadásában. A rendezvény keretében kerül sor a találkozó témájával, a béketámogató misszióikat, azon belül is a magyar kontingensek életét bemutató képzőművészeti kiállítás ünnepélyes megnyitására.
A rendezői, szervezői munka segítése érdekében kérünk mindenkit, hogy a programon való részvételi szándékát (létszám megadásával) az Egyesületünk elnöksége felé 2010. december 02. 12.00-ig jelezni sziveskedjetek! Előre is köszönjük. Várjuk jelentkezéseteket és aktív részvételeteket!
Bajtársi üdvözlettel, Komka Béla nyá.alez. Mobil: +36203267339

BEOSZ
Meghívó! 2010. december 01-én, szerdán 18. 00 órakor, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége tagegyesületei közre-működésével és a Stefánia Kulturális Központ együtt-működésével jótékonysági műsoros estet szervez a devecseri és kolontári vörös iszap által okozott katasztrófa károsultjainak megsegítésére.
A meghívás teljes szövege ide kattintva olvasható!

BBKE
Tisztelt Egyesületi Tagtársunk, Kedves Békefenntartó, Fegyverzet-ellenőr Bajtársunk! Tájékoztatlak és tisztelettel meghívunk, a 2010. Szeptember 29-én, Szentendrén, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület szervezésében a katonahősökre való emlékezés jegyében sorra kerülő, a BEOSZ Közép-magyarországi Régiója és a HOKOSZ Budapesti Nyugállományúak Klubja, valamint a Békefenntartók Bajtársi Közhasznú Egyesülete együttes rendezvényére.
A közel egésznapos rendezvény programját itt találod!
Kérlek, hogy részvételi szándékodat - a szervezés megkönnyítése céljából - 2010. szeptember 25-ig az egyesület elnöksége felé jelezd: Udvardy Endre nyá.alez. egyesület elnöke, tel.:+36-30-4850-262; Komka Béla nyá.alez. szervezőtitkár, tel.: +36-20-3267-339; e-mail
Tisztelettel várjuk a programra való jelentkezésedet!

Galamus csoport

Mihancsik Zsófia: 'Még egyszer a magyar katona haláláról' itt olvasható:

Arms Control
Kalocsai Csökkentési Hely látogatás
A Fegyverzet-ellenőri munkacsoport szervezésében, a múlt évi debreceni és tatai látogatásunkhoz hasonlóan, az idén
2010. május 26–án (szerda) Kalocsára, a csökkentési helyre tervezünk fegyverzet ellenőrzési nosztalgia kirándulást, amelyre minden jelenlegi és jövőbeni tagtársunkat és a fegyverzet ellenőrzésben részt vett volt kollegánkat ez úton szeretettel meghívunk!
Utazás: autóbusz különjárattal
     Indulás: 08:00, BEOSZ székház [Budapest, Kerepesi út 29/b]
     Visszaút: 16:00 [Érkezés ~18 óra, Kerepesi út 29/b]
Laktanya látogatás a parancsnokság terve szerint (tájékoztató a fegyverzet csökkentés helyzetéről)
Délben: ebéd a laktanyával szemközti étteremben
Délután: a hazaindulás előtt, ismerkedés Kalocsa nevezetességeivel
Részvételi szándékot és az ebéd igényt május 12-ig kérjük jelezni a szervezőknek:
      Komka Béla nyá.alez. Mobil: +36203267339
      Lajti Endre nyá.ezds. Mobil: +36303360229

Békefenntartók emlékműve
Békefenntartók Napja megemlékezés V Á L T O Z Á S !
Egyesületünk a Békefenntartók Napi megemlékezését - csatlakozva más szervezetek hivatalos ünnepségéhez - 2010. május 27-én 09.3015.00-tól tartja Pákozdon, a Békefenntartók Emlékművénél.
Budapestről a BEOSZ székház [Budapest, Kerepesi út 29/b] HM (Balaton u.) elől május 27-én 08.0013.30-kor autóbusz indul és szállít vissza résztvevőket.
Tisztelt Egyesületi Tagok, Pártolótagok, Leendő Tagtársak és Érdeklődők! Kérünk mindenkit, hogy lehetőségük szerint minél nagyobb létszámban - családjukkal együtt - vegyenek részt a megemlékezésen.
Részvételi szándékot (név, létszám), a szállítás és a szervezési feladatok megkönnyítése érdekében, május 1820-ig kérjük jelezni a szervezőnek:
      Komka Béla nyá.alez. Mobil: +36203267339

Magyar és finn zászló
Együttműködési Szerződés
A Finn Békefenntartók Egyesülete kezdeményezésére 2010. május 27-én 15:00-16:30 között a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével és a Békefenntartók Bajtársi Közhasznú Egyesületével Együttműködési Szerződés kerül aláírásra, amelyre hazánkba érkezik Heikki Halma tábornok úr, a finn egyesület elnöke.
Az alkalmat kihasználva egyesületünk felkérte az elnök urat a finn testvérszervezet felépítéséről, tevékenységéről szóló előadás megtartására.
A rendezvényre szeretettel várunk minden érdeklődőt!
A rendezvény helye: IRM Nemzetközi Oktatási és Polgári Válságkezelési Központ (Budapest 1126. Böszörményi út 21)
Részvételi szándékot - az objektumba történő beléptetés és a rendezvény előkészítésének megkönnyítése céljából - május 18-ig kérjük jelezni a szervezőknek:
      Komka Béla nyá.alez. Mobil: +36203267339
      Udvardy Endre nyá.alez. Mobil: +36706343371

Árvízvédelem
Árvízvédelem!
Tisztelt Egyesületi Tagjaink, Pártoló Bajtársak!
Egyesületünk elnöksége úgy döntött, hogy csatlakozik a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ), a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) felhívásához, melynek keretében és együttműködve az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság és annak országos igazgatóságaival, önkéntesek jelentkezését várjuk, akik egy veszélyes árvizi helyzet esetén készek segíteni a feladatok végrehajtásában!
A BBKE részéről összekötő: Komka Béla nyá. alez. Mobil: +36203267339
Várjuk a jelentkezéseket!